Ademsessies

Jouw manier van ademen zegt veel over hoe je in het leven staat. De meeste mensen krijgen door hun wijze van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziekte en stress kan veroorzaken. Bedenk maar eens wat er gebeurt als je schrikt, dan houd je je adem even in. Op dat moment worden je gevoelens stilgelegd en je emoties onderdrukt. Zo zijn al onze negatieve ervaringen en trauma's uit het verleden verbonden met onze ademhaling.
Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap meer ruimte te geven, geef je ook je onderdrukte emoties de ruimte om naar de oppervlakte te komen. Dit kan zich uiten in lachen, huilen, schreeuwen, trappelen met je voeten, tintelingen in je vingers en nog veel meer. Door deze emoties toe te laten, geef je je lichaam de ruimte ze los te laten en te transformeren. Dat kan enorm bevrijdend zijn!

Wanneer een ademsessie?

Je kunt een ademsessie altijd doen, of je nu klachten hebt of niet. Meestal zullen klachten de aanleiding zijn tot een afspraak voor een sessie. Dat kan variëren van fysieke klachten als astma, pijnen in hoofd, nek, rug of buik, chronische ziekten tot psychische klachten als depressie, burn-out, slapeloosheid, enzovoort. Maar ook moeite om te genieten, hardnekkige overtuigingen, boosheid, slecht in contact staan met je lichaam of gevoelens, relatie- of werkgerelateerde problemen.
Dit alles zorgt voor stress en dat heeft op zijn beurt weer effect op je lichaam en je ademhaling. Het is fijn om deze stress los te kunnen laten en je adem en daarmee je energie weer voluit te laten stromen.

Een ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur. We beginnen met een intake en vervolgens de sessie van drie kwartier tot een uur. Die kent een activerende en een ontspannen fase. Dit doe je liggend op een matje. Ik begeleid je met ademen en help je door het behandelen van drukpunten op je lichaam. Je kunt vooraf een intentie of een thema inbrengen om de sessie mee in te gaan. Wil je meer informatie of een afspraak? Neem hier contact op.

© Mindful Leven Arnhem - Mona van Gemert | fotografie en vormgeving: Liesbeth Dinnissen, tekeningen: Kris Berendsen | gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 01-11-2016 .