Hoe werk ik?

Het is voor mij belangrijk dat je een klik met me hebt en vertrouwen in me stelt als trainer en coach. Ook een goede motivatie vind ik behulpzaam, want dan sta je open voor andere inzichten en benaderingen. Ik doe niets liever dan jou te helpen je bewust te worden van wat er bij je speelt. Door het begeleiden bij de oefeningen, in het ademwerk en door je te bevragen op je ervaringen. Zo vind je je eigen antwoorden en leer je de betekenis begrijpen van wat je ervaart. Stukje bij beetje krijg je dan meer inzicht in jezelf. Daar word ik erg blij van!

Wie ben ik?

Bewust en waarachtig leven is voor mij belangrijk, net als genieten en lichtheid. Geen eenvoudige combinatie, maar mindfulness heeft mij dit allebei gebracht.

Dat begon op een moment dat ik me realiseerde dat ik me geleefd en ongelukkig voelde. En gewoon wist dat er meer moest zijn... dat het anders kon. Met die gedachte ben ik een training Zijnsoriëntatie gaan doen in 2003. Het was een openbaring voor me. Ik leerde dingen over mezelf die ik niet wist... dat ik leefde vanuit plaatjes en oude overtuigingen, bijvoorbeeld. En dat schaamte en schuldgevoel een grote rol in mijn leven speelden. Deze training en de vele die daarop volgden hebben me echt veranderd.

Ik leef nu vanuit zelfvertrouwen en weet dat ik een kracht in me heb waar ik me vroeger helemaal niet van bewust was. Dit is voor mij een bron van waaruit ik mijn leven vormgeef. Een leven dat nu vrijer en rijker is. En vooral echter. Dat betekent dat ik nog steeds nare momenten heb en moeilijke keuzes moet maken. Het verschil is dat ik dat nu beter kan hanteren. Ik sta open voor wat zich elk moment voordoet en kan gemakkelijker ontspannen, genieten en relativeren. Mijn eigen ervaring is voor mij een belangrijke drijfveer om jou te willen helpen in je proces. Ik weet wat dit kan betekenen, hoeveel het je kan geven. Daarom ben ik mindfulness trainer en coach geworden.

Het heeft even geduurd voor ik ontdekte waar ik warm voor loop, wat echt bij me past. Mijn voorgeschiedenis maakt mij daarmee tot een veelzijdig trainer en (adem)coach die zich goed kan inleven en afstemmen op een ander. Voor mij een meerwaarde. En een basis van waaruit ik je graag inspireer.

Opleiding en werkervaring

Het grootste deel van mijn leven heb ik in verschillende functies gewerkt bij de gemeente Arnhem, de laatste 4 jaar ook als intervisiebegeleider. Verder heb ik uiteenlopende opleidingen en trainingen gevolgd in mijn zoektocht naar een vervullender leven. 
Tot 2013 heb ik een 3-jarige Zijnstraining gevolgd bij de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht ( www.schoolvoorzijnsorientatie.nl). In 2014 gevolgd door de opleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam ( www.centrumvoormindfulness.nl). En in 2015 een opleiding tot enneagram professional coach bij het Enneagramcollege in Nieuwleusen ( www.willemjanvandewetering.nl). In 2016 een tweedaagse verdiepingsopleiding Mindfulness en ouderen bij See True Mindfulness ( www.seetrue.nl) Ik ben als MBSR trainer categorie 1 aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN ( www.vmbn.nl). In maart 2018 heb ik een opleiding tot ademcoach afgerond ( www.ademenstem.nl). Van 2018 tot 2020 volgde ik een tweejarige tantratraining bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam ( www.centrumvoortantra.nl). Ik laat me nog altijd inspireren door Zijnsoriëntatie via het volgen van leergangen en padcoaching.

 

© Mindful Leven Arnhem - Mona van Gemert | fotografie en vormgeving: Liesbeth Dinnissen, tekeningen: Kris Berendsen | gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 19-02-2016 .