Wat is de mindfulness training?

Mindfulness is een aandachtstraining. Je leert door dit te oefenen en ontwikkelt vaardigheid door herhaling. De training heeft een logische opbouw en elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Zo leer je je bijvoorbeeld bewust te worden van je automatische patronen, het verkennen van je mentale en fysieke grenzen en hoe je ruimte creëert voor het maken van keuzes. Aan het eind van de training heb je voldoende bagage om mindfulness in je leven te integreren.

Een mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 5 uur. In de bijeenkomsten doe je aandachtsoefeningen, eenvoudige yogaoefeningen en meditatie. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks een uur zelf te oefenen. Je krijgt hiervoor oefenbestanden en een werkmap met verdere toelichting. Je ervaringen bespreken we tijdens de bijeenkomsten.

De stiltedag bestaat uit een afwisseling van begeleide meditatie- en yogaoefeningen. Je wordt gevraagd om onderling niet te praten, daarmee oefen je om helemaal bij jezelf te zijn. Deelnemers ervaren dit meestal als verrassend bevrijdend.

Na aanmelding neem ik contact met je op voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Als je besluit je op te geven voor de training ontvang je een inschrijfformulier.

Een mindfulness training is geen vervanging voor therapie.

Kennismakingsgesprek

Tijdens de kennismaking kun je meer horen over mindfulness en de training en iets vertellen over je achtergrond en je verwachtingen. Aan de hand daarvan bekijken we samen of de mindfulness training iets voor jou is.

© Mindful Leven Arnhem - Mona van Gemert | fotografie en vormgeving: Liesbeth Dinnissen, tekeningen: Kris Berendsen | gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 24-02-2016 .